Анатолій Кінах

Day: November 15, 2021

Підприємства-виробники цементної галузі укладають угоди на поставку енергоносіїв на цілий рік. Проте у серпні постачальники вугілля відмовлялися відвантажувати його за ціною контракту. Якщо на початку року вугілля коштувало $60/тонна, то вже в кінці серпня його ціна стрибнула до $175-200/тонна.

«Це стало найбільшою проблемою для нашої галузі, адже при випалюванні клінкеру – напівсировини для виготовлення цементу – в його собівартості від 52% до 55% складають енергоносії. Багато що залежить від того, на якому рівні зафіксуються ціни та чи вистачить резервів вугілля на цементних заводах, аби пережити цей складний період. Також питання, чи зможе будівельний сектор купувати цемент за вищою енергетичною собівартістю і в якій кількості», – йдеться в листі асоціації «Укрцемент» на адресу Українського союзу промисловців і підприємців.

УСПП спільно з Антикризовою радою громадських організацій, представниками органів влади, ділових об’єднань провів засідання-консультації. Йшлося про потребу розроблення урядом антикризових програм для економіки та окремих галузей промисловості у зв’язку з аномальним підвищенням цін на енергоносії, пандемією, що триває та ін.

Президент УСПП, голова Національної тристоронньої соціально-економічної ради Анатолій Кінах нагадав, що у протоколі зустрічі роботодавців, профспілок із Прем’єр-міністром зафіксовано доручення профільним міністерствам опрацювати питання підтримки виробників, які зазнають суттєвого впливу на вартість продукції в умовах підвищення вартості енергоносіїв.

Всі пропозиції за підсумками засідання ділова спільнота спрямує Кабміну, парламенту та Офісу президента.

Детальніше про це читайте на сайті УСПП.

Меморандум про співробітництво сторони підписали онлайн в рамках засідання Правління Українського союзу промисловців і підприємців.

Документ підписами скріпили президент УСПП Анатолій Кінах та президент-голова правління компанії Пітер Халпін.

Основною метою меморандуму є інтенсифікація ділового співробітництва між країнами, сприяння у пошуку інвесторів, розширення кола бізнес-контактів тощо.

Як підкреслив Анатолій Кінах, товарообіг між країнами не відповідає потенціалу держав – всього 4 млрд. доларів. При цьому навіть з Білоруссю останній в України більший – 4,5 млрд. дол.

«Маємо значно наростити ці обсяги, тим паче, що Україні є що запропонувати, у тому числі товари із високою доданою вартістю», – зазначив лідер ділової спільноти.

У свою чергу Пітер Халпін висловив підтримку таким ініціативам та зазначив, що нарощування взаємовигідної співпраці з Україною постійно в фокусі уваги США, американського бізнесу.

Нагадаємо, днями країни оновили Хартію про стратегічне партнерство.

Довідково. World Resources Company заснована в 1976 році. Займається управлінням екологічними ризиками та переробкою (очищення стічних вод, вторинна переробка матеріалів тощо). Наразі співпрацює із партнерами на чотирьох континентах – в Північній Америці, Південній Америці, в Європі та Азії.